Budyń jaglany z owocami

 

Składniki:

 

  • kasza jaglana – 30g
  • mleko spożywcze 1,5% – 230 ml
  • miód pszczeli – łyżeczka
  • owoce sezonowe – według uznania

 

 

Sposób przygotowania:

 

Kaszę bardzo dokładnie mielimy na mąkę (np. w porządnie oczyszczonym w młynku do kawy). Wrzucamy ją do garnka razem z mlekiem, miodem i masłem. Doprowadzamy do zagotowania, po czym zmniejszamy ogień i tak gotujemy aż do zgęstnienia (ok. 10 minut) – cały czas mieszając aby się nie przypaliło. Podajemy z ulubionymi owocami, sokiem lub konfiturą.

 

budyn-jaglany1-720x400

Smacznego!

Post Author: admin

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *