Sałatka z dyni

Dynię możemy gotować, zapiekać, smażyć, marynować.  Serwuje się z niej pyszną zupę, racuchy, gulasz, dodaje do ciast czy pierogów. Dobrze komponuje się z gruszkami, śliwkami, jabłkami, truskawkami, marchewką czy pomidorami. Może być dodatkiem do dań mięsnych, rybnych, makaronów i ryżu

 

Moja dzisiejsza propozycja dla Was to: SAŁATKA Z DYNI

 

Potrzebne będą nam:

a) mały kawałek dyni

b) jabłko

c) marchewka

d) łyżeczka oliwy z oliwek

e) sól ( szczypta) oraz oregano

 

Przygotowanie:

Dynię obierz, zawiń w folię aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni Celsjusza. Następnie zetrzyj na tarce. Do dyni dodaj utartą marchewkę oraz jabłko. Połącz wszystko z łyżeczką oliwy z oliwek. Dopraw do smaku solą i oregano. Gotowe!

 

surowka-z-marchewki-i-jablka-przepis

Post Author: admin

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *