Blog

Prowadzimy kebab

Off 4

Sprzedaż kebabu wciąż cieszy się sporą popularnością. Mimo niespokojnych czasów oraz wzrastającego, negatywnego stosunku do imigrantów, nie da się odczuć niechęci w stosunku do tradycyjnego przysmaku tureckiego. Wielu absolwentów szkół gastronomicznych tuż po otrzymaniu tytułu zawodowego decyduje się otworzyć budki z kebabem. Jest to biznes pewny, więc po co ryzykować? W okolicach parków oraz stacji benzynowych ludzie zazwyczaj chcą zjeść coś na szybko, nie mając przy tym czasu na to, aby pójść do zwykłej restauracji. Dla takiego zagonionego obywatela kebab jest idealnym pomysłem na szybką i pożywną przekąskę. Przeciętnie standardowy, mały kebab w bułce kosztuje około 10 złotych. W ciągu dnia lekką ręką można ich sprzedać co najmniej 50. W czasie sezonu letniego Polacy kupują najwięcej kebabów. Jesienią i zimą danie to także cieszy się popularnością, choć trochę mniejszą. Biznes kebabowy opłaca się tylko wtedy, gdy autentycznie nawiązuje do tureckiej kuchni. Wszelkie punkty oferujące „kebab z drobiu” w typowo polskiej bułce kończyły przygodę z biznesem szybciej, niż zaczynały.

About the author / 

admin

Related Posts

Losowe artykuły:

  • Najtańsze kredyty konsolidacyjne dla zadłużonych

    Jak szybko spłacić wszystkie zobowiązania? Zakupy na raty, pożyczki na dowolny cel, czy kredyty łączy zawsze jedno- trzeba spłacić je w umówionym terminie. Czasem jednak okazuje się, że wysokość miesięcznych zobowiązań zbyt mocno uszczupla domowy budżet. Dzieje się tak choćby w przypadku drastycznych podwyżek stóp procentowych, czy zmiany pracy. W takich sytuacjach zobowiązania stają się…

  • Strony internetowe źródłem informacji

    Strony internetowe źródłem informacji Czy zastanawiałeś się kiedykolwiek nad tym skąd się biorą strony internetowe? Są tworzone po to aby dostarczać informacji na wiele ciekawych tematów na przykład informacji z kraju i ze świata, nowości kulinarnych, muzycznych czy też filmowych, aby reklamować wiele firm czy też produktów tak abyśmy bez wychodzenia z domu, tylko za…