Blog

Prowadzimy kebab

Off 5

Sprzedaż kebabu wciąż cieszy się sporą popularnością. Mimo niespokojnych czasów oraz wzrastającego, negatywnego stosunku do imigrantów, nie da się odczuć niechęci w stosunku do tradycyjnego przysmaku tureckiego. Wielu absolwentów szkół gastronomicznych tuż po otrzymaniu tytułu zawodowego decyduje się otworzyć budki z kebabem. Jest to biznes pewny, więc po co ryzykować? W okolicach parków oraz stacji benzynowych ludzie zazwyczaj chcą zjeść coś na szybko, nie mając przy tym czasu na to, aby pójść do zwykłej restauracji. Dla takiego zagonionego obywatela kebab jest idealnym pomysłem na szybką i pożywną przekąskę. Przeciętnie standardowy, mały kebab w bułce kosztuje około 10 złotych. W ciągu dnia lekką ręką można ich sprzedać co najmniej 50. W czasie sezonu letniego Polacy kupują najwięcej kebabów. Jesienią i zimą danie to także cieszy się popularnością, choć trochę mniejszą. Biznes kebabowy opłaca się tylko wtedy, gdy autentycznie nawiązuje do tureckiej kuchni. Wszelkie punkty oferujące „kebab z drobiu” w typowo polskiej bułce kończyły przygodę z biznesem szybciej, niż zaczynały.

About the author / 

admin

Related Posts

Losowe artykuły:

  • Skuteczne pozycjonowanie Chorzów

    Jak zadbać o popularność strony firmowej? Twoja firma dorobiła się już własnej strony internetowej, ale problem tkwi w tym, że ta strona jak na razie osiąga tragiczne wyniki, bo jest odwiedzana w ciągu jednej doby przez dosłownie kilku użytkowników, z których jednym jesteś ty sam? Niska popularność witryny jest normą na samym początku jej działania,…

  • Nowe pożyczki pozabankowe

    Wprowadzenie W dzisiejszych czasach coraz więcej osób zwraca się do instytucji pozabankowych w poszukiwaniu szybkich i dostępnych pożyczek. Tradycyjne banki często wiążą się z długotrwałymi procedurami, skomplikowanymi wnioskami i restrykcyjnymi wymogami. W odpowiedzi na te potrzeby, na rynku pojawia się coraz więcej nowych pożyczek pozabankowych, które oferują prostsze i bardziej elastyczne warunki. W tym artykule…